Dekorációs ötletek kis nappalihoz

Nincs mindenki olyan szerencsés helyzetben, hogy óriási nappalival rendelkezzen, ha neked sem jutott hatalmas nappali, akkor itt találsz néhány dekorációs ötletet, amit könnyedén alkalmazhatsz.
Ezek a tippek biztosan segíteni fognak abban, hogy kicsit átalakítsd a teret és kellemesebb életteret alakíts ki.

A fény hatalma

A fény óriási befolyással tud lenni egy szoba összehatására, ezért ezt a változót semmiképp ne felejtsd ki az egyenletedből, amikor az összképet tervezed. A világosság segítségével elérheted, hogy a kis terek nagyobbnak hassanak.
A függöny szintén fontos elem, egy plafonról a padlóig érő függöny függőlegesen fogja felnagyítani a teret, és ezt a trükköt akkor is használhatod, ha az ablakod valójában nem ér a padlótól a plafonig.

Jelölj ki egy kiemelt falat

Próbálj meg készíteni olyan falat, ami az egész szoba dísze lesz, és rögtön odavonzza a tekintet.
Egy kiemelt és eltérő színűre festett fal bármilyen unalmas szobát képes érdekessé varázsolni. Ha később mégsem tetszik, bármikor átfestheted más színűre, hiszen csak 1 falról van szó.Ezen felül ezt a falat díszítsd fel olyan tárgyakkal melyek kedvesek neked. Gondolkozhatsz szimmetrikus elrendezésben, de a véletlenszerű, aszimmetrikus elrendezés is ugyanolyan jól fog működni.

Ne hagyd ki a művészetet

Egyetlen szoba sem lesz teljes valamilyen művészi alkotás nélkül. Lehet szó akár nyomtatott képről, egy eredeti olajfestményről, vagy egy absztrakt szoborról, ez elengedhetetlen kelléke a szobának. Webshopunkban biztosan találsz olyan nappali dekorációt, amit az általad választott színben elkészítve tökéletes díszként alkalmazhatsz.

Ahhoz, hogy valóban életre keltsd a nappalit próbálj erős és hangsúlyos színű, vagy túlméretezett tárgyat választani, ezzel teljesen más arcot fog mutatni a szoba.

Minimalizmus

A kicsi hálószoba fizikai adottságaiból adódóan kézenfekvő választás lehet a minimalista stílus irányelvei mentén berendezni a szobát. Ehhez korábbi cikkünkben találsz útmutatást: Minimalizmus, mint lakberendezési stílus

Tükrök

A tükör gyakran az első dolog, ami eszünkbe jut, ha egy kicsi szobát szeretnénk nagyobbá varázsolni. A tükröződő felületek a szemet és az agyat kissé átverve, azt az érzést kelti bennünk, mintha nagyobb helyiségben lennénk.
A tükör elhelyezésnél is fontos szem előtt tartani a fények áldásos hatását, ezért igyekezz úgy elhelyezni azt, hogy a fényt visszaverve még világosabbá tegye a helyiséget.

A padló látványa

A bútorok kiválasztásánál és azok elrendezésénél törekedj arra, hogy a lehető legnagyobb felület látszódjon a padlóból. Válassz olyan bútorokat, aminek vékony, kecses lába van, ezzel is kihasználva ezt a hatást.

Szőnyeg használata

A szőnyeg választásánál ellentmondásosnak tűnhet, de minél nagyobb méretűt érdemes választani. A kicsi szőnyeg megtöri és vizuálisan több kisebb területre osztja a padlót.

Többfunkciós bútorok

Sok helyet nyerhetsz azzal, ha néhány bútort úgy választasz meg, hogy azoknak több szerepe is legyen, ezzel kiváltva további két-három bútort.
Például egy dohányzóasztal, aminek tárolórekeszei is vannak, vagy egy olyan kanapé választása aminek az ágyneműtartója rengeteg akár nagy méretű tárgyat is el tud rejteni.

Egymásba illeszthető asztalok

Ezek a típusú asztalok gyakran negyed akkora helyet foglalnak összecsukott állapotban, mint hagyományos társaik, így további teret nyerhetünk velük.

Bár Magyarországon még kevésbé elterjedtek ezek a típusú bútorok, az IKEA-ban például lehet kapni ilyeneket:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük